KANSEN ZIEN EN GÁÁN

20 februari 2019
KANSEN ZIEN EN GÁÁN

De telefoon gaat. Erwin Vesters luistert aandachtig, stelt dan een paar korte vragen. Het is niet het eerste telefoontje dat hij krijgt. En er zullen er nog meer volgen. Blijkbaar is hij op de radar van de grote uitzendorganisaties gekomen. Of hij geen interesse heeft om de overstap te maken.

Een carrière bij de grote namen lonkt, want ze bieden hem allemaal hetzelfde: meer geld op de korte termijn, meer perspectief op de lange termijn. Natuurlijk streelt het hem. En laten we wel zijn: met een P&O-opleiding op hbo-niveau, een aantal mooie jaren bij CSU en de nodige ervaring bij Tom heeft hij er inmiddels de bagage voor. Maar er is ook nog dat plan om na een jaar of vijf voor zichzelf te beginnen…


Hij neemt de aanbiedingen serieus en denkt ook na over het ondernemerschap. Maar steeds komt hij tot dezelfde conclusie: hij zou wel gek zijn om Conflex te verlaten! Natuurlijk is het buffelen wat hij nu doet. En het gaat echt niet altijd van een leien dakje. Maar de visie die ze samen ontwikkelen, de bevlogenheid van Tom, de energie in het team, de korte lijntjes met klanten, de vele spannende projecten... Daar kan toch geen zak geld tegenop? En wat is er nou mooier dan hier pionieren en carrière maken in een bedrijf waar je al in de kortste tijd mee bent vergroeid? Samen groeien, dat is het plan.


Een kleine twintig jaar later is Erwin minstens zo stellig. “Nee, ik ga hier niet meer weg. Alles van toen is nog steeds van toepassing. Met een groot verschil: we hoeven niet meer te pionieren, we zijn een gevestigde naam.” Lachend: “Ook onder de grote jongens. Neem van mij aan: die spreken onze naam met respect uit.”


Wandelend archief

Een terugblik op zijn 22 jaar bij Flexspecialisten is voor Erwin bepaald geen straf. Hij vertelt geestdriftig, weet alle hoogte- en dieptepunten in het juiste perspectief te plaatsen, maar diept ook de kleinste details met het grootste gemak op. Een wandelend archief noemen zijn collega’s hem. Zijn speech bij het tienjarig bestaan? Een foto van het kantoor in Vught? De cijfers uit pakweg 1999? Hij heeft ze paraat.


Bewuste keuze

We gaan terug naar de beginjaren van het bedrijf, toen nog Conflex Project Partner geheten. “Schrijf maar op: 10 maart 1997”, aldus Erwin. “Mijn eerste dag.” Hij had bewust gekozen voor een kleiner projectbureau. “De combinatie van P&O, commercie en relatiebeheer leek me wel wat. Bovendien had ik er wel oren naar om mee te bouwen aan een jonge, ambitieuze organisatie.” En dat plan voor een eigen bedrijf dan? “Toen ik bij Tom begon, had ik dat wel in mijn achterhoofd ja. Een jaar of vijf werken en dan…”


Dynamiek

Het liep anders. Want het was natuurlijk al ondernemen wat hij samen met Tom en het team deed. “Razendsnel anticiperen en reageren”, vat Erwin het samen. “Het mooie van de beginfase van zo’n kleine club is dat je superwendbaar bent. Als we een kans zagen, doken we eropaf. Bovendien ben ik een rasoptimist, dus ik zag nogal wat kansen. Met als gevolg dat er altijd een geweldige dynamiek was. Prachtige tijd. Ik heb na die beginperiode ook geen enkele twijfel meer gehad. Dit bedrijf paste bij mij. En andersom.”


Visie en daadkracht

Die dynamiek zou blijven: jaar in, jaar uit. Er speelt immers altijd wel wat: een nieuwe cao, klanten die groeien of veranderen, een staatssecretaris die het niet op flexwerk heeft, een instortende markt of juist een plotselinge schaarste aan arbeidskrachten... “Daarop inspelen vraagt om twee dingen: visie en daadkracht. Beide hebben we hier volop. Sterker nog: het zijn de ingrediënten waarmee we veranderen bijna tot kunst hebben verheven.”


Dieptepunt wordt hoogtepunt

Het hoogtepunt in al die jaren is voor Erwin de keuze voor focus in 2013. “Sinds we ons volledig zijn gaan specialiseren in food en logistiek, is alles op zijn plek gevallen. De hele organisatie, onze kennis, de tools die we inzetten: alles past naadloos bij die twee sectoren. Waarom? Toch weer dat aanpassingsvermogen. De grootschalige productie van versproducten kent per definitie een redelijk grillig verloop door het jaar heen. En in de logistiek gaat het doorgaans om hele grote groepen flexkrachten. Voor beide moet je creatief en innovatief zijn.” Het bijzondere is dat die keuze voortkwam uit een dieptepunt: het verlies van Mars als klant. “We zaten er bijna twintig jaar, hadden met veel creativiteit de nodige verbeterslagen doorgevoerd,

de SLA’s en KPI’s waren op orde… en toen kwam het besluit dat ze met een uitzendorganisatie verder wilden in plaats van twee.”


Bijna saai?

Maar goed, het glas is bij Erwin Vesters altijd halfvol. Tom en hij besloten de klap van Mars dus om te buigen tot een kans: focus dus. En die focus gaat dan ook niet meer veranderen, aldus Erwin. “Hier verder in groeien, de lat steeds weer hoger leggen met de kennis en de tools die we hebben: dat is waar onze toekomst ligt.” Oef, dat klinkt voor Flexspecialisten-begrippen bijna saai… Erwin, lachend: “Nee hoor, je kunt prima volwassen zijn en het leven toch spannend houden. Laat de volgende uitdaging maar komen!”


Bron: Jubileumboek Flexspecialisten 25 jaar.


Tags: Werkgevers Over Flexspecialisten

9.956 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu